Serie A Tarihinin 2. İsraillisi : Eran ZAHAVİ


25 Temmuz 1987'de Tel Aviv'e 12 kilometre uzaklıkta bulunan 220.000 civarı nüfusa sahip olan Rishon'da dünyaya gelen Zahavi, profesyonel futbol kariyerine Hapoel Tel Aviv'de başladı ve sadece bir sezon Ironi Ramat Hasharon takımında kiralık olarak forma giydi.

Ayrıca Fransız vatandaşı da olan genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ve Lyon'a attığı gollerle adını İsrail dışında duyurmayı başarmıştı. Hapoel Tel Aviv forması ile çıktığı 91 maçta 27 gol atıp 20 asist yapan Zahavi, 1 milyon 750 euro bonservis bedeli ile 2016 yılına kadar kendisini Palermo'ya bağlayan sözleşmeye imza atarak İtalya'da 1997-2000 yılları arasında Brescia'da oynayan Tal Banin'in ardından 2. İsrailli futbolcu oldu.

Ofansif bir orta saha oyuncusu olan Zahavi, ilk basın toplantısında oyun yapısının İtalya'ya gayet uygun olduğunu ve ilk sezonunda 8 ila 10 gol arasında skor üretebileceğini iddia etmişti. Fenerbahçe'nin sezon başı hazırlık kampı kapsamında İtalya'da Palermo ile oynadığı hazırlık maçının 15. dakikasında Sicilya temsilcisinin golünü atmıştı.

Eran ZAHAVİ'nin şık hareketleri için önce buraya tıklayın.

Zahavi'nin Lyon'a attığı enfes gol.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes