Boateng'in Hışmı 3:4

- İlk devre tam manasıyla had bildirme seansı şeklinde geçti. ŞL yorgunu takımı düşük tempoda tutup kağıt üzerinde zayıf rakibi rölantide bitirme fikri Grossmüller başta Lecce'li topçulara takıldı. Ambrosini ve Yepes başta resmen döküldü takım. Orta sahada top tutamadıkça Lecce Cuadrado başta olmak üzere Milan kanatlarına aldıkları her topla indiler ve takımı 18'e gömdüler. İlk devre her iki takım için de derslikti.

- İkinci devre Aquilani ve Boateng hamleleri ile top sadece Milan'da kalmaya başlamadı. İlk devreki fırtınanın ardından skoru korumak için geriye yaslanan Lecce için sonun başlangıcı oldu. Boateng pres gücü ve dinamizminin yanı sıra hücuma geriden yaptığı katkı ile Milan için vazgeçilmez bir oyuncu. Skora katkı açısından Boateng'in var olması demek hücumda +1 kişi demek manasındaydı. Lakin Boateng'in ilk iki golü ise muazzam gollerdi. 3 gol atması ise cidden epik. Ama maçın rezillerinden Yepes'in galibiyet golünü atması ise film gibi maçın sonuna yakıştı.

- Bu takımda sakat olmadıkça Boateng kesilmemeliydi. Daha da kesilmez. Aquilani iskelete bir şekilde monte edilmeli. Thiago Silva ve Pato ciddi eksikler ama özellikle Silva çok özel oyuncu.

- Ligin hala bana göre en iyi futbolunu Juventus oynuyor ama bu galibiyet sembolik olarak çok önemli. Milan'ın geçen yılın şampiyonu olduğunu ve yine sezon sonuna kadar tepeye oynayacağını gösteren bir başkaldırıydı. Olası farklı yenilgi mental açıdan çok daha büyük kayıp olacaktı.


0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes