El Diablo : Thiago Ribeiro


Futbol hayatının büyük bölümünü kiralık olarak farklı takımlarda geçirmeye devam eden 25 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun profesyonel kariyeri, Julio Cesar, Marcos Senna ve Assunçao gibi oyuncuların vitrine çıkmasında pay sahibi olan Rio Branco takımında başladı.

Yarım sezonluğuna Fransa macerasına atılıp Bordeaux forması giyen Ribeiro uyum sürecini atlamadığı için soluğu tekrar ülkesinde aldı ve kariyerinin ilk patlamasını 2005-2006 sezonunda Sao Paulo forması ile yaptı. 52 maçta 23 gol atan genç oyuncunun menajeri onun babası gibi olduğu için, daha doğrusu köle modunda takıldığı için dünyada pek çok menajerin oyunlarına alet olan Uruguay'ın Rentistas takımına gitmek zorunda kaldı. Altın yumurtlayan tavuk olarak görülen Ribeiro'nun kariyerinde kiralık olarak gittiği ikinci takım bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Rodrigo Tabata'nın takımı Al Rayyan oldu. 1 yıl da Katar tecrübesi yaşayan Brezilyalı oyuncu yine ev özlemi çekince bu sefer en uzun süreli kariyerine Cruzeiro'ya imza atarak merbaba dedi.

Cruzeiro transferi asla masum bir transfer değildi. Pek çok Güney Amerikalı oyuncu gibi Thiago Riberio'nun da bonservisi ikiye bölünmüş durumda. Oyuncunun ekonomik haklarının %50'si Rentistas takımında, diğer %50 lik bölümü ise Cruzeiro'da. 3 yılını geçirdiği Cruzeiro'dan onu kopartan takım ise yine kiralık olarak Cagliari oldu. David Suazo, Andrea Lazzari ve Alessandro Matri'nin takımdan ayrılmasının ardından uzun süre gol yollarında bir türlü istediği ritmi yakalayamayan Cagliari, geçen sezon Brezilya'da 35 maçta 8 gol atan Ribeiro'yu 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Uyum süreci konusunda sıkıntı yaşayan Brezilyalı oyuncu, ritmini yakaladığı zaman ceza sahası içerisinde oldukça etkili bir golcü. Defansın arkasına atılan uzun toplarda kendini belli eden Ribeiro'nun bitiricilik özelliği de tatmin edici seviyede. Geçtiğimiz sezon oynadığı maç sayısı ve attığı gol sayısı arasında fark olmasına rağmen 25 yaşındaki oyuncu bu sezon Cagliari forması altında şimdiye kadar oynadığı 7 maçta 2 gol atıp 2 de asist yapmayı başardı.

Cruzeiro forması ile mücadele eden Thiago Ribeiro'nun kısa videosu ...

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes