Julio Cesar'ın Elleri ( Lille : 0 - 1 : Inter)


Önce İtalya Süper Kupası'nı kaybeden ardından Serie A'ya tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan, Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor mağlubiyeti ile başlayan Inter için Lille maçı adeta var olma savaşıydı. Trazbonspor'un CSKA deplasmanında mağlup olmasıya liderlik şansı yakalayan Inter, rakibini 21. dakikada Pazzini'nin attığı golle mağlup etmeyi başardı.

Avrupa kupalarında evinde oynadığı son 13 maçta sadece geçen sene Sporting Lizbon'a 2-1 mağlup olan ve rakip fileleri 27 kez sarsan Lille, bu müsabakaların hiç birinde gol sevinci yaşamayı ihmal etmedi. Hatta Lille'in kendi evinde İtalyan takımlarına karşı gol yememe konusunda öyle büyük bir direnci vardı ki en son golü 2001 yılında Parma maçında Roberto Sensini atmıştı. Fransız temsilcisinin maç öncesindeki artılarından biri de Inter'in son 13 maçtaki deplasman karnesiydi. Nisan ayında 1-0 kazanılan Roma derbisinden sonra oynadığı bütün deplasman maçlarında gol yiyen Inter'in bu kadar fazla gol atan Lille karşısında kötü oynamasına rağmen 6 ay sonra deplasmanda gol yemeden kazanması Nerazzurrilerin moralinin yükselmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Inter kadrosunda süpriz olarak nitelendirilecek tek isim karşılaşmaya Pazzini ve Zarate'nin arkasında başlayan Thiago Motta oldu. Takımın beyni olan Sneijder, daha çok Mourinho döneminde olduğu gibi serbest oyuncu görevini üstlendi. Zaman zaman kanatlarda zaman zaman da forvetin arkasına geçen Hollandalı oyuncu 21. dakikada attığı enfes çalımla Pazzini'nin golündeki aktörlerden oldu.

Her iki teknik adam da ikinci yarıya herhangi bir değişiklik yapmadan başladı ama oyun planlarının değiştiği aşikardı. İkinci yarının tamamında gol bulmak için çırpınan ve çok ciddi pozisyonları yakalayan takım ev sahibi Lille oldu ama Inter'in Brezilyalı kalecisi Julio Cesar bugün tartışmasız maçın yıldızıydı. Kaleci demek 1 puan demektir diye klişe ve doğruluk oranı bir hayli fazla olan bir söz vardır, bazen öyle kaleciler vardır ki size 1 puandan daha fazlasını, maçları, kupaları ve şampiyonlukları kazandırır işte Julio Cesar da sakatlığının ardından eski günlerine dönmeye başladı ve Inter'in 3. maçlar sonunda grubunu lider bitirmesinde en önemli etken oldu.

Howard Webb'in yönettiği 4. maçtan da galip ayrılan Inter, 1-0'lık skora rağmen yukarıda belirttiğimiz gibi pek çok nedenden ötürü tarihe geçen bir maçı geride bıraktı. Ancak Inter demek kimilerimiz için belki de Javier Zanetti demektir... Il Capitano, Lille maçında Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 100. maçı da geride bırakarak tarihe adını kazımaya devam etti.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes