Napoli'nin Geleceği : Lorenzo INSIGNE


Futbol hayatına Napoli'ye 11 kilometre uzakta olan doğduğu yer, Frattamaggiore'nin semt takımlarından Sant'Arpino'da başlayan Lorenzo Insigne, kısa sürede Napoli'nin merceğine takılınca genç takım kadrosuna dahil edildi. Bir kaç ay forma şansı bulamasa da yaptığı yoğun çalışmaların meyvasını alan ve forma giydiği ilk maçta golle tanışan Insigne, ilk sezonunda 15 gol atma başarısı gösterdi.

Orta sahanın solunda ve forvet mevkiinde görev yapabilen genç oyuncunun boyu 1.63 cm olduğu için lakabı ''Dwarf'' yani ''Cüce''. Insigne'nin zirve yaptığı yer ise İtalya'da 1949 yılından beri düzenlenen Viareggio Turnuvası'ydı. Viareggio Turnuvası'nda İtalyan gençlere yer verildiği için daha çok Coppa Carnevale, yani Karnaval Kupası olarak anılmaktadır. Bu turnuvada 10 numarayı sırtına geçirerek takım kaptanı olarak mücadele eden genç İtalyan'ı gören Napoli taraftarları oldukça heyecanlanmıştı ve biraz nostalji yapmışlardı. Çünkü, boyu boyuna uygun, kıvrak bilekleri ile topla beraber dikine inebilen ve takımı yönlendirebilen tek bir kahramanları vardı : Diego Armando Maradona ... Evet Lorenzo Insigne, Napoli ve İtalyan futbolunun gelecekte çok büyük işler başarmasını beklediği önemli bir genç oyuncu.

2009 yazında Napoli A Takımı ile birlikte sezon başı kampına katılan ve o sezon ilk resmi maçını 26 Ocak'ta 93. dakikada Denis'in yerine oyuna girerek oynayan Insigne, 3 sezondur Cavase, Foggia ve Pescara takımlarında kiralık olarak forma giydi. Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran ve Pendik faciasına neden olan Çek teknik adam Zdenek Zeman'ın geçen sezon çalıştırdığı Foggia'da transferi ilk bitirilen oyuncu olan Insigne bu güveni boşa çıkarmadı ve 34 maçta 19 gole imza attı. Zeman, bu sezon başında Pescara'nın başına geçince Insigne'yi de beraberinde götürdü ve genç oyuncu 2011-2012 sezonuna da gollerle başladı.

Geçtiğimiz hafta Zeman, yaptığı açıklamada '' Napoli'nin Cavani gibi çok iyi bir forveti var ama Insigne gibi de potansiyeli inanılmaz yüksek bir yeteneğe sahipler. Umarım en yakın zamanda İtalyan futboluna hizmet etmeye başlar. '' diyerek oyuncusunun ulusal basında reklamını da yapmayı ihmal etmedi.

İşte size Lorenzo Insigne için kısa bir video ...

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes