Derbinin Son Sözü KLOSE'den (Lazio : 2 - 1 : Roma)


Serie A'da gol bakımından kısır geçen haftada Lazio - Roma derbisi resmen nefesleri kesti. Maç öncesi ve sonrası taraftarların karşılıklı atışmalarına sahne olan bu dev derbide ilk gol Osvaldo'nun ayağından Roma lehine gelse de önce penaltıdan Hernanes ile ardından 93. dakikada Klose'nin golleriyle ev sahibi olarak oynayan Lazio, 2 sene aradan sonra ezeli rakibi Roma'yı yenerek taraftarlarını sevinçten sokaklara döktü.

Kaptan Totti'nin yokluğunda Luis Enrique, Osvaldo ve Krkic'i beslemesi için Miralem Pjanic'i sahaya sürdü. Derbilerin çok farklı atomsferde oynandığını ve bu derbinin gerilim hattının ne denli yüksek olduğunu herhalde bilmeyen yoktur. Tecrübenin sabit olduğu İtalya'da Roma'nın bu akşam maça çıktığı ilk 11'de yer alan 9 oyuncu daha önce kariyerlerinde hiçbir derbiye ilk 11'de başlamamıştı. Zaten sezon başından beri kaotik ortamla yatıp kalkan Roma'da istikrarın sağlanması için canla başla verilen mücadeleye rağmen İspanyol teknik adamın diğer süpriz hamleleri, Heinze ve Kjaer'i ilk kez defansın göbeğinde beraber oynatması ve Pizarro'nun yerine orta sahada Fernando Gago'ya yer vermesi oldu.

Herkes gibi Lazio teknik direktörü Edy Reja da rakibinin sahaya çıkan kadrosuna ve yayılışına bir hayli şaşırmış olacak ki Lazio resmen ölü toprağı serpilmiş gibi ruhsuz ve ne yaptığını bilmeyen bir başlangıç yaptı derbiye. Maçın henüz 5. dakikasında Totti'nin görevini üstlenen Miralem Pjanic'in yarattığı pozisyonda Osvaldo'nun da golü gelince Lazio'nun derbi hasretinin devam edeceğinin sinyalleri geldi.


Soyunma odasında Lazio'ya nasıl bir motivasyon aşılandığını bilmemiz imkansız ama ikinci yarının başlama düdüğü ile birlikte Maviler sahada basmadık yer bırakmamaya yemin etmiş gibiydi. İlk yarının 5. dakikasında kalesinde golü gören Lazio, ikinci yarının 5. dakikasında hem penaltı kazandı hem de Kjaer'in oyundan atılması ile avantajı da eline geçirdi. Sezon başından beri bekleneni veremeyen Hernanes'in penaltı golüyle oyuna denge getiren Lazio karşısında Luis Enrique bu sefer şaşırtmadı ve orta sahayı da geriye çekerek oyunu kendi yarı sahasında kabul etti.

Cisse ve Klose ile 2 önemli pozisyondan faydalanamayan ev sahibi ekipte tribünleri dağıtan isim Alman golcü Klose oldu. 93. dakikada bir mucizeye imza atan ve Lazio'ya 2009 yılının Nisan ayından sonra ilk kez Roma galibiyetini armağan eden Klose, 2000 yılının Ocak ayında Bierhoff'un ardından İtalya'da Roma'ya gol atan ilk Alman oyuncu olarak da tarihteki yerini almış oldu.

1 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Bulgar Sütçünün Dükkanı dedi ki...

Şu Klose sene başı Galatasaray'a alınmak istendi. Eşi ikna edilmiş olsa bugün bizdeydi. Tabi kaç yaşında damı aldılar diye bas bas bağıracaktı çok bilmiş taraftarımız ama adam atıyor işte. Bildiğin golcü. Galatasaray'da 20 gol atardı.

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes