Fiorentina'da Mihajlovic Dönemi Sona Erdi


Cesare Prandelli'nin İtalya Milli Takımı'nın başına getirilmesinin ardından 3 Haziran 2010 tarihinde Fiorentina'nın teknik direktörü olarak ilan edilen Sinisa Mihajlovic'in görevine son verildi.

Floransa'da 16 ay geçiren 42 yaşındaki teknik adamın Fiorentina kariyerini iç saha maçları ve deplasman kariyeri olarak iki ana başlık altında değerlendirmek gerekiyor. Artemio Franchi'de oynanan maçlarda bir şekilde rakiplerine karşı genel anlamda üstün oynamayı başaran Mor Menekşelerin deplasman karnesi ise Mihajlovic dönemimde adeta faciaydı. Her hafta yazmaya çalıştığımız maç öncesi analizlerde Fiorentina'dan her zaman deplasman fakiri olarak bahsetmemiz boşa değildi. Çünkü Sırp teknik adam Fiorentina'nın başında toplam 48 lig maçına çıktı ve deplasmanda sadece 3 kez galibiyet sevinci yaşayabildi.

Deplasman maçlarında istikrarı bir türlü sağlayamayan Fiorentina doğal olarak lig yarışında da zirvenin bir hayli uzağında kalıyordu ve ortaya koyulan başarısız tablo bu sezon da devam edince Fiorentina taraftarları son 2 haftadır büyük bir ayaklanma başlattılar. Mor Menekşeli taraftarlara ait olan Corriere Fiorentino sitesinde yapılan ankette oy kullanan 10.000 kişiden % 94'ü Mihajlovic'i takımın başında görmek istemeyince Sportif Direktör Pantaleo Corvino, kulübün iletişim sorumlusu Gianfranco Teotino ve Genel Menajer Vincenzo Guerini, Sırp teknik adamı görüşme odasına çağırarak istifa etmesi gerektiğini söylediler. Sinisa Mihajlovic ise bu talebi reddedince yapılması gereken tek işlem vardı : "Kovmak".

Fiorentina yönetimi bu olayı uzun zamandır düşünüyor olmalı ki Mihajlovic'in ardından hiç vakit kaybetmeden takımın başına Atalanta ve Lazio'da başarılı bir grafik çizen 51 yaşındaki Delio Rossi'yi getirdiler.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes