Nocerino&Boateng


Boateng geçtiğimiz sezon transfer edildiğinde çoğunluğun burun kıvırdığı "Milan'ın topçusu değil" ya da "Milan'ın çaptan düştüğünün resmidir" diye kustuğu bir adamdı. Geçen sezon ve bu sezonun şimdiye kadar geçen döneminde oynadığı futbol, sahaya koyduğu mücadele ve ekstra skor katkısı ile takımın vazgeçilmezi oldu. Nocerino da Boateng ile benzerlikler gösteriyor. Son dakika hamlesi olarak Milan'dan çok daha düşük profilli bir kulüpten "kulübe bekçisi" olarak alındığı düşünülüyorken o 6'sı Şampiyonlar Ligi 13'ü Serie A olmak üzere 19 maçta forma giydi ve Milan ortasahasına getirdiği dinamizm ile Allegri'nin vazgeçilmezlerinden oldu. Bu süre zarfında attığı 6 gol ile de Boateng misali ekstra skor katkısıyla tabelaya direkt etki etti. Allegri'nin elinde Robinho taktik disipline alışırken Abate günden güne büyüdü oyun olarak. Ama Allegri'nin en büyük katkısı Boateng'in yapıya monte edilmesi olmuştu. Bu sezon için de yeni proje Nocerino gibi. Yürüyedurun!

2 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Ne zaman eski Milan'dan söz açılsa, melankolik hatta çokça yaşlı bir tonda " Şimdi Boateng falan var, Milan üst sınıf bir takım Donadoni'nin, Eranio'nun mirasçılarına bak, peh!" serzenişi yapardım. Yâd ederken mutlaka yeninin en kötü açısı tutulur ya dinleyenin gözüne / gönlüne...

Şimdi ise tüm o kelimelerimi yavaş yavaş yutuyorum. Ağzımda haksız çıkmanın acı tadı var, bünyede ise Milanlı olmanın keyfi hakim. Prince; Donadoni-Seedorf melezi bir futbol makinesi oldu.

Nocerino transferde bay "X" idi. Allegri'nin projesinde O'nun da Rijkaard-Ambrosini melezine dönüşeceğine inanıyorum.

Eski Milan geliyor!

xanetia dedi ki...

Boateng geçen sene Genoa'dan ya tutarsa diye alınan adam, Nocerino Flamini sakatlanınca son anda alınan adam. Öyle bir büyüdüler ki futbollarıyla inanılır şey değil. Nocerino geldiğinde bu sene başı iyi şeyler bekliyordum ama bu kadarıda fazla Milan'ın bu sene en dinamik ve en iyi oyuncusu tartışmasız ve İtalya milli takımında ilk 11'i almasıda yakındır. Boateng ilk geldiğinde maç içinde süpriz çıkışlar yapan istikrarsız bir adamken sürekli basan inanılmaz şutları olan istikrarlı bir adama evrildi. Tek eksiği pasörlük bunuda hallederse tutulmaz.
Milan çok daha iyi olacak.

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes