Francesco Guidolin'in Sırrı


Guodolin'in teknik direktörlük kariyerindeki çalıştırdığı takım sayısına bakılınca kendisini Yılmaz Vural'a benzetmemiz kadar normal olan bir şey yok. Udinese'nin 56 yaşındaki teknik patronu kariyerindeki 14. takımı çalıştırıyor. Palermo'nun başına ikinci kez geçtiği 2006 yılı ise kariyerinin dönüm noktası.

Sicilya desteğini arkasına alan İtalyan teknik adama tüm yetki verilerek bize takım oluştur emri verildi. Tepesinde Maurizio Zamparini gibi gelmiş geçmiş en dengesiz başkanlar listesinde kesinlikle ilk 10'da olabilecek bir cevhere (!) rağmen Palermo'dan iz bırakarak ayrılmak zorunda kaldı. Yine İtalya'da beğendiğim teknik adamlardan biri olan Delio Rossi'nin de Zamparini'nin kurbanlarından olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yıllardır hep zor günler geçiren ve genellikle borçlarını ödemek için çırpınan Parma'yı 2 sezon çalıştıran Guidolin kısıtlı imkanlara rağmen sarı lacivertli ekip ile çok kabus görmedi ve nihayet Palermo macerasından belki de daha büyük sükse yaratabileceği bir takımın başına geçti : Udinese ...

Geçtiğimiz sezon başında Zebrettelerin başına geçen Francesco Guidolin İtalya'da Genoa ile birlikte son 5 sezonun en sistemli takımlarından biri ile yine güzel işlere imza attı ve atmaya devam ediyor. Sistemden kastımın sadece başarı olmadığını belirtmek isterim. Bir hedef ortaya koyan ve bu hedef doğrultusunda her sene gelişen bir ekibi izlemek gerçekten insana keyif veriyor. 5 sene önce ligi 10. sırada bitiren Udinese, Guidolin gelmeden önceki sezon ligi, Di Natale'nin 29 gol atarak gol kralı olmasına rağmen küme düşme potasının üstünde 15. sırada bitirince hedefinde sapma olduğu gerekçesi ile Gianni De Biasi'nin görevine son verdi ve takımı ayağa kaldırmak için Guidolin seçildi.

Bu seçimin ne kadar doğru bir karar olduğunu küme düşme potasından aldığı takımı geçen sezon 4. yaparak kanıtlayan İtalyan teknik adam bu sezon da işi sıkı tutuyor ve siyah beyazlılar Juventus ile aynı puanı paylaşarak Serie A'nın zirvesinde yer alıyor. Francesco Guidolin'e La Repubblica gazetesi başarısının sırrını sormuş buyrun :

" Soyunma odamızı ve tesislerimizi ev olarak kullanıyoruz. Antrenmanlarımızı yaptıktan sonra yemeğimizi beraber yiyoruz. Mesela ben oyuncularım ve kulübüm için yılbaşı ağacı aldım tesislere ve bunu sevgili eşim Michela ile birlikte süsledik. Hediye kısmını oyuncular kendileri belirler ister bir şeyler alırlar ister galip gelirler ister yenilirler. Başarımızın sırrı takım olmak ve birbirimizi sevmek o yüzden sizi çok fazla taktik konulardan bahsederek yormak istemem ama illa fikrimi soracaksanız 4-2-3-1'in babasıyım. "

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes