Cristobal Andres Jorquera Torres


Güney Amerikalı ve İtalyan pek çok futbolcunun ismi cidden insana şiir gibi geliyor. Bunlardan birisi de yazımızın kahramanı Cristobal Andres Jorquera Torres, kısaca Jorquera ...

Daha önce de sık sık dile getirdiğimiz gibi Udinese ve Genoa son 5 yılda İtalya'da scout sisteminden en fazla verim alan kulüpler. Genoa'nın Inter'in pilot takımı gibi çalışarak (Motta, Milito, Ranocchia, Kharja ...) transfer dönemlerinde ligi bir şekilde kotarabilecek maddi gücü elde etmesi ve her geçen gün ileriye dönük hamleler yapması takdire şayan bir durum.

Sezon başında yıllarını geçirdiği Colo-Colo'dan transfer edilen 1988 doğumlu genç oyuncu, ofansif orta saha olarak görev yapsa da zaman zaman sol kanatta da etkili olabiliyor. Aslında Jorquera her ne kadar alt yapıdan yetişmiş olsa da 2 sene boyunca kulüp bünyesinden uzakta kiralık olarak Nublense, Union Espanola ve O'Higgins takımlarında forma giydi.

O'Higgins döneminde kendini iyice kanıtlayan ve Colo-Colo'ya geri çağrılan Jorquera ilk 11'in vazgeçilmez oyuncularından biri oldu ve 8 numaralı formayı giydi. Şilili oyuncunun uğurlu rakamı, futbola başladığı ilk gün forma numarası olan 19'dur. Nitekim kiralık olarak forma giydiği takımların hepsinde 19 numarayı giyen Cristobal, Colo-Colo'daki 2. senesinde ise kutsal olarak görülen 10 numaranın yeni sahibi oldu.

Ülkesindeki son sezonunda herkesi kendine hayran bıraktıran bir performans sergileyen 23 yaşındaki oyuncu için Udinese ve Genoa büyük bir yarış içine girdiler ancak gülen taraf daha önce 9 kez İtalya'da şampiyonluk sevinci yaşayan ve eski günlerine geri dönmek için çabalayan Genoa oldu. İtalya'da 19 numaralı formasına geri dönüş yapan Şilili oyuncu ligde 8 maç oynamasına rağmen henüz golle tanışamamış olsa da 2 asisti var. Jorquera'yı 3 sezon sonra daha büyük bir kulüpte görme şansımız olduğuna inanıyorum. Zaten 3 sene sonra bombayı patlatamazsa muhtemelen kiralık günlerine geri döner çünkü Genoa'da para etmek zorundasınız.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes