Bir Demet Sorun: Inter


Öncelikle yeni blogumuz hayırlı olsun diyerek başlayalım. Umarım bu yola girdiğimizdeki hevesi en sonuna kadar koruyabiliriz. Sonrasında İtalya Ligi'ne geçip, "Bir an önce başla, kesmiyor sensiz geçen günler bizi Seria A" diyelim. Devamında mevzuyu Inter'e getirelim. Özetle, kelimelere dökeceklerim aklımdan geçenler. Henüz bir sonuca ulaşmamış düşünceler. Aslında Interli olmak biraz da bu soru ve sorunlar yumağını sevmek demek değil mi?

Malum transfer sezonundayız oradan başlayalım yazmaya. Bu yaz transfer piyasasının merkezindeki takımlardan biriydik. Sneijder neredeyse Fabregas'ın Barcelona'ya gittiği kadar gönderildi United'a. Bu kadar hareketli birçok transfer sezonu yaşadı bu takımın sevenleri ama aksiyonun çoğunun gidiş yönünde olduğuna daha önce pek şahit olmamıştı. Transferler yapılır ardından yeni hoca ile anlaşılır ve takım sahaya çıkardı genelde. Mourinho ile yakalanan başarının ardından kapıdan ilk giren yeni teknik direktör oluyor artık ama Mourinho'nun buldukları ondan sonra gelenlere sunulmuyor. Ve antrenörün peşinden yeni oyuncular pek kapıdan içeri girmiyor.

Sorunların merkezine inelim transferi hızlıca geçip, hazır teknik adamlara teğet geçmişken. Benitez, Leonardo ve son olarak Gasperini. Neredeyse bir yıl önce Avrupa'nın zirvesinde olan Nerazzurilerin yaklaşık 14 aydaki çalıştırıcıları bunlar. Bu üç ismin hiçbir ortak noktası olmaması ve çok kısa zaman zarfından peş peşe çalışmaları şu anki karmaşanın nedeni. Bundan sonrası nasıl olur Gasperini ile ne kadar devam edebiliriz bilinmez. Gereksiz bilgi olarak da Guardiola'nın Moratti'nin rüyalarını süslediğini ise unutmayalım.



En başta dediğim gibi bir yere ulaşmaya çalışmıyorum, sesli düşünüyorum ve devam ediyorum. "Üçlü defans ile zirvede tutunur mu?" diye tekrar tekrar tartıştığımız Gasperini'nin de kafası bizim gibi karışık olmalı ki son maçta dörtlü savunma ile oynamış. Tüm yöneticilerin ağzında Inter gençleşecek lafı dolanırken giden Eto'o ve Pandev'in yerine alınan adam Forlan. Sahanın içine dönersek savunmanın tek hamlelik oyunculardan oluşması, yaşlı orta saha, sadece Sneijder'in yaratılığına bağımlı hücum hattı diğer sorunlar. Bu soruların birazının cevabını transfer sezonunun kapanması ile kalanını ise ligin başlaması ile bulacağız. Bulamasak da sorun yok. Başladığımız gibi bitirelim, Interli olmak biraz da soruları ve sorunları kabul edip önceden kestirelemezi sevmek demek değil mi?

Not: Bu yazı giriş olsun, gelişme bölümü zaten epey uzun olacak, sonucu ise futbolcular ve Gasperini yazacak, biz yorumlayacağız. Şimdilik bu kadar o güne kadar görüşemezsek, iyi bayramlar via Ali koç = )

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes