İtalyan Futbolcuların İsyanı


Ülke gündemi bir hayli değişken ve yoğun olduğundan Edirne'den ötesi ile pek ilgilenemediğimiz şu günlerde İspanya'nın ardından İtalya'da da çok büyük bir mucize olmazsa greve gidilecek ve liglerin ne zaman başlayacağı yeniden tartışılacak. İtalta Antenörleri Birliği, İtalya Futbolcular Birliği ve Serie A'da yer alan Cagliari ve Siena kulüpleri işbirliği içerisine girerek toplu sözleşme imzaladıklarını ve İtalya Futbol Federasyonu tarafından herhangi bir işlem yapılmazsa bu haftasonu oynanması gereken maçlarda greve gidileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz sezonda da bu konuda çatırtılar olmuş ve oyuncular son anda ikna edilerek grevden vazgeçirilmişti. Oyuncular birliği ve kulüp sahipleri uzun süredir yeni toplu iş sözleşmesi üzerinde bir türlü anlaşamıyor. Kulüp sahipleri, sözleşmelerinin son yılına giren oyuncuların, başka bir takıma gönderilmelerine itiraz haklarının gayet doğal olduğunu ve bu konuda asla taviz vermek istemediklerini belirtirken futbolcular ise ''mal'' olarak görülmekten bıktıklarını istemedikleri halde başka kulüplere zorla gönderilmelerinin veya A Takımdan uzaklaştırılmalarının kabul edilemez bir tutum olduğuna inanıyor. Bu yüzden de oybirliği altında toplu iş sözleşmesi imzalanamıyor.

İtalya Futbolcular Birliği Başkanı olan eski Roma oyuncusu Damiano Tommasi, '' Federasyon istediklerimizi yerine getirmezse grev konusunda kesinlikle geri adım atmayacağız '' diyerek bu yola başkoyduklarını yineledi. Öte yandan bir zamanlar Bologna, Napoli, Cagliari, Parma ve Torino'da görev yapan 70 yaşındaki Renzo Ulivieri de İtalya futbolunu yöneten isimlerden yana oldukça dertli. Oyuncuların yapmış oldukları greve sonuna kadar destek verdiklerini hatta bu tarz eylemleri onlardan çok daha önce yapmaya çalıştıklarının altını çizen İtalyan teknik adam, bu sıkıntıların sadece futbolcular için değil ülke sınırları içerisinde görev yapan teknik direktör ve antrenörler için de geçerli olduğunu söyledi. Antrenörlerin elde ettiği sertifikaların süresi uzatılmazsa 5.600 antrenör artık görev yapamayacak ve bu yüzden yaklaşık 100.000 futbolcu da antrenörsüz kalacak.

Fikstür çekimi sırasında Napoli'nin ateşe atıldığını ve bunu kabullenmesinin mümkün olmadığını belirterek küfürler savurup toplantıyı terkeden ve yoldan geçen bir kişinin scooterına binerek olay yerinden uzaklaşan Napoli başkanı Aurelio De Laurentiis ise bu sefer Oyuncular Birliği ve Federasyon'a kafayı takmış durumda. Oyuncuların isteklerini kabul etmeye yanaşmadığını her defasında dile getiren İtalyan başkan, ''Kafamıza silah dayamışlarken buna devam edemeyiz'' diyerek bu konudaki tavrını net olarak ortaya koyuyor. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete ise iki tarafından çok katı olduğunu ve kendi isteklerinden taviz vermedikleri için anlaşma yoluna gidilemediğini söylemiş ve bazen İtalyan olmaktan utandığını belirterek ortaya bombayı atmıştı. Bu açıklamaya cevap ise yine De Laurentiis'den geldi : '' Başkana saygım var Federasyon tarih öncesi hayvanlar gibi davranıyor '' diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Tarafların görüşmeleri bugüne ertelenmişti. Eğer bugün de herhangi bir orta yol bulunamazsa Totti, Javier Zanetti, Del Piero başta olmak üzere Serie A'da yer alan bütün kaptanlar ligin ilk haftasında takımlarının karşılaşmalara çıkmayacaklarını açıklayacak.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes