Her şeye rağmen İtalya!



Ve İtalya... Daha doğrusu neden İtalya? Her zaman kazanmanın bir yolunu bulduklarından İtalya, onları destekleyenlerin önceliğinin kazanmak olduğunun bilincinde olduğundan İtalya.

Neyse o ayrı bir yazı konusu, daha baştan dağılmayalım!

Düşünün, güzel bir yaz gününde parkta dolaşırken bir anda sağanak yağmurun altında kalıp önemli bir iş görüşmesi öncesi yatağa düşüyorsunuz. Prandelli ile her şey yoluna girmiş Euro 2012'ye giderken bahis skandalı ile dağılan kafalar,en önemli defans oyuncunuzu alıp giden polis, en güvendiğiniz adam olan kalecinizin üzerine sıçrayan leke. Sakatlıklar filan derken de kapıda bekleyen İspanya maçı.


Bu ortamda kazanmak için elde kalan sınırlı planların arasından seçilenin sahada kusursuz uygulanışı. İspanya'nın en büyük silahı olan 1. bölgedeki pres ve rakibe alan bırakmayan saha içi yerleşimini paramparça eden bir diziliş. De Rossi ve Pirlo'dan, Maggio ve Giaccherini'ye giden çapraz topların yeniden merkezde toplanışı. Oradan da Puyol yokken derinliği hiç olmayan İspanya savunmasının arkasına sarkma girişimleri. Tekrar tekrar denedi bunu İtalya birinde Di Natale golü yaptı diğerinde ise zoru başardı. Oyunun son bölümündeki çözülme ise Torres tarafından cezasız bırakılınca kazanılan 1 puan.


Neyse. İspanya maçı geride kaldı, kritik viraja hız kesmeden girmiş oldu İtalya. 14 Haziran'da Hırvatistan karşısında virajı alabilecek mi ona kafa yormak lazım. O güne başka bir plan gerekli, sonra İrlanda'ya da bambaşka bir plan.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes