Milan'ın Duvarına Bir Çizik Daha : Alessandro NESTA

İtalya'nın başkentinde dünyaya geldiyseniz ve mucizelere inanmıyorsanız önünüzde sadece iki seçenek vardır : ya Lazio'ya gönül vereceksiniz ya da Roma'ya ... Aileden gelen Lazio hayranlığı Nesta'nın da kanına işlemiş olacak ki 1985 yılında altyapısına katıldığı Lazio'da 2003 yılına kadar forma giyen İtalyan defans oyuncusu, 19 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerine şu ana kadar sadece iki takım sığdırdı ve son dakikada fikrini değiştirmezse 36 yaşındaki oyuncunun bir sonraki durağı Amerika Birleşik Devletleri olacak.

Nesta'nın babası fanatik bir Lazio taraftarı olmasaydı belki Totti ile beraber Roma bünyesinde özdeşleşen biri olacaktı ama şans Lazio'nun yanında olmuş. Lazio altyapısında kariyerine önce santrafor olarak başlayan daha sonra orta saha olarak devam eden Nesta'nın son durağı defans bölgesi olmuş. Yani altyapıda 2-3 sene daha harcasa bugün belki de Buffon'un rakibi olacaktı kim bilir ? 1993 yılında yükseldiği A Takım'da kaptanlık pazubandını 1997 yılında koluna takan İtalyan oyuncu, Lazio ile elde ettiği başarılara rağmen başkent ekibinin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle 2003 yılında Milan'a satıldı.

Milan ile ilk iki sezonunda Şampiyonlar Ligi, İtalya şampiyonluğu, İtalya Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Nesta'nın 2006-2007 ve 2008-2009 sezonunu yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle kayıp sezonları olarak nitelendirebiliriz. Omuzundan, sırtından ve bacaklarından ciddi sakatlıklar geçiren Nesta'nın en ilginç sakatlığı ise Play Station oynarken parmağını kırması ve bunun için 1 ay alçıya katlanmak zorunda kalmasıdır. Altyapı dahil olmak üzere 18 sene Lazio'da, 10 sene de Milan'da üst seviyede futbol oynamak ve 36 yaşında Messi'yi tutabilmek her babayiğidin harcı olamayacak bir iştir ama buna rağmen efsane, Milan'a şu sözlerle veda etti : " İtalya Ligi ve Şampiyonlar Ligi artık beni aşmış durumda bundan sonra daha düşük seviyede futbol oynamak istiyorum. "

3 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Taner dedi ki...

Burada sanki Milan'a serzenişte bulunmuş gibi bir başlık atmışsınız. Aynı şekilde son cümlesinde de veda şeklini Milan'a karşı bir tavrı varmış gibi atmışsınız. Ancak Nesta'nın sözlerinde, böyle bir niyet yok. Çok açık bir şekilde fiziksel durumunun artık Milan gibi üst düzey liglerde yer alan takımlara yetmediğini belirtmiş ki son derece haklı. Yazınız güzel ama Milan'a karşı kötü bir imaj yaratmaya çalıştığınızı düşündürüyor aynı zamanda..

Nerazzurri dedi ki...

Valla öncelikle şu yazıdan şöyle bir mana çıkarttığınız için size teşekkürlerimi sunuyorum. Inzaghi, Nesta, Gattuso, Seedorf gibi Milan efsaneleri gitmiş ve Milan'da bir devir kapanmış her oyuncu Milan tarihine bir çiziktir ve hepsini yazacağız.

Son cümlesine yaptığınız yorum içinse ayağa kalkıp alkışladığımı belirtmek isterim orada da adamın dürüstlüğünden dem vurduk :)

Taner dedi ki...

"ama buna rağmen" diye devam ederek olumsuz bir anlam katmaya çalışır gibi bir algı oluşturmuş son cümleniz..

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes