25 Sene Önce


Napoli - Juventus maçı hakkında birşeyler karalayacaktım ama Göksel bizden erken uyanan biri olduğu için yazmış hemen.

Biz de geçmişe dönelim o zaman, kazanan Napoli'den görelim. Napoli 25 sene aradan sonra İtalya Kupası'nı kazandı. Maradonalı dönemden sonra kazanılan ilk büyük kupa. 1987'de finaldeki rakip Atalanta'ydı. İlk maçı Napoli 3-0 kazandı. Kupanın geleceği o gün belli oldu. Rövanş maçı ise 1-0 sona erdi. Gol yemeden kazanılan iki final maçı ve İtalya Kupası.

O günden sonra iki final daha oynadı Napoli. İlki 1989 yılında, efsane kadro dağılmadan. İlk maçı da 1-0 kazanmışlardı ama rövanş öyle olmadı. Karşılarındaki takım kendileri gibi sürpriz bir efsaneydi: Sampdoria. Viallili, Mancinili takım Napoli'yi 4-0 mağlup ederek finale uzandı.

1997 yılındaki final ise aynı senaryo olmasına rağmen daha dramatik, çünkü karşılarındaki rakip Vicenza idi.  Nispeten daha zayıf bir rakip. İlk maçı 1-0 kazanmalarına rağmen rövanşı 3-0 kaybettiler.

 İlginç bir not verelim o zaman. Napoli 4 kez kupayı kazandı. Bu 4 finalde toplam 5 maç yaptı. 5 maçta sadece 1 gol yedi. O gülü atan takım (1962) şu an alt liglerde can çekişen SPAL takımı...


0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes