Gelson Tavares Fernandes Udinese'de


Serie A'da 2011-2012 sezonunun ilk yarısının flaş takımı olan Udinese, İsviçreli oyuncu Gerson Fernandes'i satın alma opsiyonu kendilerinde olmak üzere St.Etienne'den kiralık olarak transfer etti.

Futbol yaşantısına 1995 yılında, bu aralar adı UEFA ile girdiği hukuki mücadeleden dolayı sıkça duyulan Sion'un altyapısında başlayan Fernandes, 9 yıllık bir sürecin ardından 2004 yılında A Takım'a yükselerek 3 sene boyunca ilk 11'in vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

Manchester City'nin yavaş yavaş transfer piyasasına ağırlık koymaya başlaması ile 2007 yılında 6 milyon euro bonservis bedeli ile İngiltere'nin yolunu tutan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu astronomik bedelle İsviçre dışına transfer olan en pahalı oyuncu olma ünvanının da sahibi olmuştu. Yaptığı abartılı transferlerle geniş bir kadroya sahip olan Manchester City'de 2 sezonda 43 resmi müsabakaya çıkan Gerson Fernandes, beklenilen patlamayı yapamadığı gerekçesi ile 2009 yılında St.Etienne'ye transfer oldu.

1 yıl Fransa'da kalan İsviçreli oyuncu önce Chievo'ya ardından da bu sezon başında Leicester City'e kiralandı. Zirveden dibe doğru inmeye başlayan bir kariyere rağmen Fernandes için Udinese'ye satın alma opsiyonlu olarak kiralanmak çok önemli. Fizik yapısı itibarı ile Patrick Vieira'ya benzeyen İsviçreli oyuncu aynı zamanda Beşiktaş forması giyen Manuel Fernandes'in de kuzenidir. Orta sahanın ortasında defansif ve ofansif olarak görev yapabilen İsviçreli oyuncunun bana göre top tekniği her ne kadar iyi olsa da defansif açıdan daha fazla verim alınabilecek bir potansiyele sahip. Çok fazla bindirme yapmayıp genellikle top kesebilen ama kestiği topları da oyuna gayet iyi sokabilen Fernandes'i, Guidolin'in nasıl işleyeceği de merak konusu.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes