Agon Mehmeti Palermo'da


Kosova'nın 88.000 nüfuslu Podujevo kentinde 20 Kasım 1989'da dünyaya gelen Agon Mehmeti, ülkesinde yaşanan sorunlar nedeniyle ailesi birlikte henüz 2 yaşındayken İsveç'e göç etmek zorunda kaldı. 2001 yılında IFK Malmö'de futbol hayatına başlayan Mehmeti, 1 sene sonra Malmö FF'ye geçerek 6 sene boyunca gelişimini buranın altyapısında sürdürdü.

Hava toplarında etkili olan Mehmeti, ayrıca topla iyi dripling yapabilme özelliğine de sahip. Agon Mehmeti ile ilgili en ilginç argüman ise kendisinin çok iyi bir yedek oyuncu oluşu (!). Genellikle oyuna sonradan girdiği maçlarda damga vuran genç golcünün bu yüzden ülkesindeki lakabı "Süper Yedek". Palermo forması altında bu lakabını unutturmak istediğini söyleyen Mehmeti'nin idolü ise Milan forması giyen Bosna asıllı İsveçli golcü Zlatan Ibrahimoviç.

3 sezon formasını giydiği Malmö'de resmi olarak 106 maça çıkan Agon Mehmeti 25 kez fileleri havalandırdı. Palermo Sportif Direktörü Luca Cattani ile görüşen ve 9 Kasım 2011'de prensip anlaşmasına varılan genç oyuncu Serie A'nın ikinci yarısından itibaren 24 numaralı Palermo forması ile mücadele edecek.

Agon Mehmeti'nin videosu için tıklayın.

0 Yorum var / Yorumlamak için buraya tıklayınız:

Yorum Gönder

Copyright © AZZURRI - Blogger Theme by BloggerThemes